Ana Sayfa Facebook Twitter Instagram Youtube  

Besyo Hakkında Sıkça Sorulanlar

Besyo Hakkında Sıkça Sorulanlar

Besyo sınavlarına  başvuru için ne yapmak gerekiyor?

YGS sınavından üniversitelerin belirlemiş olduğu puanı almak gerekiyor. Kazanma şansını arttırmak için YGS sınavının %55 etkili olduğunu düşünürsek ne kadar yüksek puan alınılırsa o kazar kazanma şansı artar demektir.

Bunun dışında her Üniversite sınav takvimini kendisi belirler ve basın yoluyla duyurur. Sınavlar girmeden önce ön kayıt yaptırılır ve sonrasında sınava gireceği gün sınav yerinde hazır olarak bulunulur.

Ön kayıtta genel olarak ;

* 6 adet resim

* Spor yapmasında sakınca olmadığına dair sağlık ocağından alınmış rapor

* YGS sonuç belgesi ve fotokopisi

* Bankaya ön kayıt ücretini yatırdığınıza dair ödendi dekontu

* Orda doldurulacak ön kayıt formu. 

1.Soru : YGS sınavından kaç puan almam gerekiyor?

Cevap: Baraj puanı olarak her hangi bir puan türünden 140 puan almak yeterli olmasına rağmen üniversitelerin sınav komisyon kurulu bu puanı yukarı çekebiliyor. Örnek olarak Gazi Üniversitesi 2012 yılında baraj puanını Antrenörlük Bölümü için 250, Öğretmenlik Bölümü için 300, Ankara Üniveristesi 230, Hacettepe Üniversitesi 265 olarak belirlemişlerdir.

2.Soru : YGS sınavında barajı geçmem yeterlimi?

Cevap: Özel yetenek sınavlarında ortalama olarak ygs puanının etkisi %55 dir. Bu duruma göre ne kadar yüksek puan alırsanız kazanma oranınızda o derece yükselecektir. Bazen uygulama sınavında çok iyi derece yapmış olsanız bile ygs puanınız düşükse kazanamayabiliyorsunuz. 

3.Soru : Spor Akademisini kazanmam için kaç puan almam gerekir?

Cevap: Ygs'nin etkisinin %55 olduğunu düşünürsek mümkün olduğunca her hangi bir puan türünden en yüksek puanı almanız gerekiyor.

4.Soru : Sadece YGS sınavına girmem yeterlimidir?

Cevap: Özel yetenek sınavlarına ön kayıt yaptırabilmek için belirlenen baraj puanı almışsanız sınava girmeniz yeterlidir.

5.Soru : Özel yetenek sınavlarında YGS puanının etkisi nedir?

Cevap: YGS puanı %50-%60 arasında özel yetenek sınav sonucunu etkilemektedir.

6.Soru : YGS de hangi puan türünde kaç almam gerekiyor?

Cevap: Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık ve Yabancı Dil puan türlerinden en yüksek hangisinden puan alınmışsa o puan geçerlidir. Dolayısıyla YGS1,YGS2,YGS3,YGS4,YGS5,YGS6 puan türlerinden hangisi en yüksekse o puan geçerli olacaktır. 

7.Soru : Spor akademilerine kimler başvuru yapabilir?

Cevap: İlan Edilmiş olan baraj puanını geçmiş herkes başvuru yapabilir. 

8.Soru : Özel yetenekle öğrenci alan Spor akademilerinde başvuru sistemi nasıl işler? Ne yapmam gerekmektedir?

Cevap: Üniversiteler sınav başvuru ve sınav tarihini basın yoluyla duyururlar. İlan edilmiş olan tarihler arasında istenilen belgelerle sınav kayıt yerine gidilip ön kayıt yaptırılır. 

9.Soru : Çalışmaları kimler yaptıracak?

Cevap: Sporium Academy Besyo Hazırlık Kursu çalışmalarını alanında uzman Besyo mezunu Adem Bayram eşliğinde yapmaktadır. 

10.Soru : Sınavlarda torpil ve adam kayırmalar olduğu söyleniyor, böyle bir şeyin gerçekleşmesi mevcut sınav sistemlerinde mümkün müdür?

Cevap: Kesinlikle mümkün değildir. Bu tür söylentiler bu durumdan rant sağlamak isteyen kişiler tarafından çıkarılmaktadır.

11.Soru : Okulu kazandırma garantisi veriyor musunuz?

Cevap: Hayır. Mevcut sistemimizde en iyi şekilde hazırlanacağınızın garantisini veriyoruz. Okulu kazanmak tamamen öğrencinin elindedir. Antrenmanlarına süreklilik sağlayan, kurs hocasının dediklerini harfiyen uygulayan, ve yeterli puanı alan öğrenci kesin olarak kazanmaktadır.

12.Soru : Özel çalışma gurupları oluşturacak mısınız?

Cevap: Hayır. Bizim için tüm öğrencilerimiz özeldir. 

13.Soru : Ben şimdiye kadar hiç spor yapmadım, benim kazanma ihtimalim var mıdır?

Cevap: Ygs puanınıza göre kazanma durumuz olabilir. Ancak özel yetenek sınavlarında yapacağınız performans da önemlidir. Mevcut sistemde eğer antrenmanları yapabiliyorsanız kazanma olasılığınız yükselir. Kursumuzun kazandırdığı spor geçmişi olmayan ama şuan besyo da okuyan birçok öğrencimiz mevcuttur. Kazananlar bölümünden takip edebilirsiniz. 

14.Soru : Çalışmalara daha sonra katılmış olsam ne kaybederim, bir şey fark eder mi?

Cevap: Eğer daha önce sporculuğunuz varsa çabuk toparlayabilirsiniz ama yoksa sizin performansınızı antrenmanlarda görmemiz gerekmektedir. Bu konuda size en iyi cevabı antrenörlerimiz verebilir. İlk 1 hafta ücretsiz deneme antrenmanlarımız vardır. 

15.Soru : Okulların özel yetenek sınavlarında sizlerde bulunacak mısınız? Orada bize faydanız dokunacak mı?

Cevap: Evet mutlaka orda görevli bir antrenörümüz ve koordinatörümüz olacaktır. Eğer sınav sisteminde aykırı bir durum gelişirse gerekli dilekçeler verme konusunda yanınızda bulunan koordinatör ve antrenörler sizi yönlendirecektir.

16.Soru : Kurs ücretiniz ne kadar?

Cevap: Telefonla bilgi alınız lütfen.

17.Soru : Kurs ücretini ödeme seçenekleriniz nelerdir?

Cevap: Nakit ödemeye %10 indirim ve ya toplam tutara taksit seçeneklerimiz vardır.

18.Soru : Kurs kayıt işlemleri için neler gerekmektedir?

Cevap: 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu onaylı kayıt formu ve ücret ödendiğine dair belge.

19.Soru : Ben işte çalışıyorum çalışmaların yarısına katılsam fiyatlar değişir mi? Nasıl olur?

Cevap: Belirtilen tarih aralıklarında Sporium Academy olarak çalışmaları eksiksiz gerçekleştirme üzerine programını hazırlamıştır. Bu çalışma programının bir kısmına katılıp katılmamak kişinin inisiyatifindedir. Ücret değişikliği düşünülemez. 

20.Soru : Okulların sınavlarında lisanslı sporcu olmak önemlimidir? Ne fark ettirir?

Cevap: Bazı Üniversiteler için çok önemliyken, bazıları için çok önemli değildir. Tabi ki bir etkisi vardır ama tek başına lisans okulu kazanmanıza yardımcı olmaz.

21.Soru : Lisede okul takımındaydım orada almış olduğum lisans geçerlimidir?

Cevap: Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu turnuvalar için oluşturulmuş lisanslar geçerli değildir. Ancak GSGM den çıkarılmış olan okul spor kulüplerinin lisansları geçerlidir.